Skandali i vezëve të kontaminuara zgjeron Mbretërinë e Bashkuar dhe Francën

Një numër shumë i vogël i vezëve të kontaminuara me një insekticid toksik ka arritur në Mbretërinë e Bashkuar në fillim të këtij viti.

Disa nga vezët, të cilat kanë origjinën nga Holanda, u gjetën gjithashtu në Francë, tha ministria bujqësore e vendit.

Agjencia e Standardeve të Ushqimit në Mbretërinë e Bashkuar thotë se rreziku për publikun është shumë i ulët.

Zbulimet vijnë pasi supermarketet Aldi tërhoqën të gjitha vezët nga shitja në dyqanet e saj në Gjermani javën e kaluar.

Testet kishin treguar fipronil kimik, i cili mund të dëmtojë veshkat, mëlçinë dhe gjëndrat tiroide.