Volkswagen ka konfirmuar se do të risjellë mikrobusët e tij klasik por në një version të ri, atë elektrik.

Motorët e benzinave janë shkëmbyer me motorin e gjelbër elektrik dhe një mori pajisjesh elekrike të teknologjisë hi-tech.

Mikrobusi ka pedalë që përmbajnë butonin e ‘pause’ dhe ‘play’ në të.

Mikrobusi, i njohur si ID Buzz, do të dalë në shitje në vitin 2022 dhe VW tha se do të synojë konsumatorët në Amerikën e Veriut, Evropë dhe Kinë, transmeton Koha jonë njoftimet.

Kompania gjithashtu do të ndërtojë disa versione të mikrobusit, por më shumë do të ruajë stilin origjinal të viteve 1950-1970.