PSP drejtpërdrejt përzihet në zgjedhjet e ardhshme lokale dhe tenton të ndikojë në rezultatet, kështu mendojnë nga VMRO-DPMNE-ja.

Dëshmi për këtë, sipas partisë, është ajo që, siç theksojnë, PSP pa asnjë argument në lëndët në mënyrë tendencioze ka përfshirë dy anëtarë të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve dhe pesë gjykatës të Gjykatës Administrative.

“Pesë gjykatësve tani më i është ulur edhe imuniteti. Është bërë precedent. Zhvillohet procedurë penale kundër tyre vetëm për shkak të rregullimit gjyqësor. Prapavija e këtë precedenti është tjetër. Pikërisht Gjykata kushtetuese duhet të vendos për ankesat rreth procesit zgjedhor dhe në këtë mënyrë përmes PSP-së, LSDM-ja jep porosi dhe i pyet gjykatësit të cilët do të vendosin, por edhe e kufizon, gjegjësisht e zvogëlon numrin e gjykatësve të cilët do të veprojnë”, tha në konferencën e sotme Orce Gjorgjievski nga VMRO-DPMNE-ja.