VMRO-DPMNE kërkon përgjegjësi dhe dorëheqje nga drejtoresha e Klinikës për Gjinekologji dhe Obstretikë Viktorija Jovanovska për foshnjat e vdekura.

Siç deklaroi Marija Andonovska, në Gjinekologji sundon kaos, ndërsa qytetarët për çdo ditë dëshmitarë të lajmeve tragjike dhe jetëve të humbura.

Ajo e akuzoi edhe ministrin Arben Taravari për, siç tha, moskujdesje dhe politikave jo përkatëse.