Një pjesë e Eklipsit të Hënës u pa sot rreth orës 20:20, deri më 21:18.

Momente të këtij fenomeni u filmuan në qiellin e Tiranës.

Eklipsi i pjesërishëm i Hënës bëhet kur Toka lëviz ndërmjet Diellit dhe Hënës. Ekspertët thonë se personat e interesuar fillimisht do ta shohin një skuqje të pjesërishme të Hënës, kur të filloj eklipsi.

Siç ka njoftuar dhe Nasa hëna do të jetë në të njëjtin pozicion afër Tokës në vitin 2033.