Një vajzë e re ka folur për dhimbjen e madhe që ajo ka kaluar në duart e militantëve të ISIS, pasi u kap dhe u përdor si skllave seksi.

Në vitin 2014, luftëtarët e ISIS sulmuan Jazidët, një grup etnik kurd në Irakun verior, duke vrarë burrat dhe duke kapur gratë si skllave seksi.

Ekhlas, e cila ishte 14 vjeç në atë kohë, u përpoq të ikte, por nuk ishte mjaftueshëm e shpejtë. Ajo u rrëmbye së bashku me mijëra gra Jazidi. Ajo u mbajt nga ISIS si skllave seksi për gjashtë muaj.

“Çdo ditë për gjashtë muaj ai më përdhunoi. Jam përpjekur të vras ??veten,” tha ajo për Victoria Derbyshire show të BBC.

“Ai më mori nga 150 vajza me short. Ai ishte kaq i shëmtuar, si një kafshë, me flokët e tij të gjatë. Ai mbante erë aq të keqe; isha aq e frikësuar sa nuk mundesha as ta shihja.”

Pas gjashtë muajsh, Ekhlas arriti të arratisej pasi rrëmbyesi i saj ishte duke luftuar. Ajo u dërgua në një kamp refugjatësh.

“Si po jua them këtë pa qarë? Po ju them se më kanë shteruar lotët,” tha ajo.

Ajo tani është në Gjermani ku po kryen një terapi, dhe dëshiron të bëhet avokate në të ardhmen.