Ato janë shumë të rëndësishme për ata të cilët:
-Kanë rekomandim nga doktori të shmangin menjëherë kripën
-Po e teprojnë me konsumimin e kripës
-Kanë shtuar kile si pasojë e kripës
-Kanë probleme shëndetësore si pasojë e kripës

Online Payments for your Traffic Tickects by NJMCDirect

Për të ngrënë më pak kripë, përpiquni të:
-Hani kryesisht ushqim të freskët në vend të ushqimit të përpunuar
-Përdorni etiketat e ushqimeve për të krahasuar produkte të ngjashme dhe zgjidhni ato me më pak natrium
-Në sanduiçe, përdorni peshk të konservuar ose pak mish pule, në vend të mishit të shijshëm të kuq (i cili do patjetër kripë)
– Përdorni sasi shumë të vogla të salcave të ndryshme
– Shtoni erëza të tjera tek ushqimet, në vend të kripës për të gatuar.
-Shmangni kripën në tavolinë