Sytë janë ndër organet më të fuqishme në trupin e njeriut, aq të fuqishme sa që përdorin 65 përqind të kapacitetet të trurit për t’u vënë në funksion, prandaj duhet edhe kujdesi maksimal për ato. Në një intervistë me Optika MM nga afër jemi njofuar se çfarë është më e rëndësishme për kujdesin dhe shëndetin e plotë të syve, transmeton Zhurnal.

Ku ushtroni vepritmarinë tuaj, më saktë ku e keni lokacionin, dhe kur keni filluar me këtë veprimtari? 

Optika MM gjendet në Qendrën Tregtare “Biser”, në Shkup. Optika MM është në tregun vendor që nga viti 2004, me një qëllim të qartë, të ofrojë produkte cilësore për sytë e të gjithëve.

Çfarë ofroni ju? 

Në asortimanin e gjërë në ofrojmë syza të dioptrisë për gra, burra dhe fëmijë, syza dielli dhe të gjitha llojet e lenteve të kontaktit, si dhe  lëngje për mirëmbajtje të lenteve të kontaktit. Gjithashtu posedon një paletë të gjërë të cilësisë së lartë dhe të markave të njohura si: Ray Ban, Armani, Vogue, William Morris London, Chantal Thomass, Azzaro, Emporio Armani, Versace, Dolce & Gabanna, Arnette, Police, Fratelli Rossetti, Daniel Duff,  Bvlgari, Carrera, Furla, Diesel.

Optika MM që nga viti 2014 bëhet përfaqësues eksluziv i markave të njohura botërore siç janë: William Morris Lonon, Azzaro, Chantal Thomass, Daniel Duff, Fratelli Rossetti.

Përpos që ofroni syze, çfarë tjetër ofroni ju? 

Optima MM nuk posedon vetëm syze, por gjithashtu ajo ofron edhe xhama të dioptrisë të cilat e korrigjojnë shikimin. Këto janë marka të njohura për xhama të ciët janë në hap të vazhdueshëm me kohën dhe përdorin teknologjitë më moderne të prodhimit të tilla si: Essilor, Zeiss, LTL-Italia, Gross, Hoya. Kur bëhet fjalë për lente kontakti ato disponojnë me:  Alcon, Bausch and Lomb, Soflex, Avizor, Uniyal.  Ata posedojnë paleta të gjërë të lenteve. Ato mund të jenë kontakte lenti të buta por ka edhe disa që janë më të forta, mund të jenë lente kontakti ditore, mujore, për katër muaj si dhe lente vjetore. Edhe për këtë mënyrë të korrigjimit të shikimit, ekipi i Optika MM do t’ju ndihmojë me trajnim falas për vënien dhe heqjen e tyre.

Ekipi profesional i Optikës MM do t’ju ndihmojë në përzgjedhjen e syzeve, e cila duhet të përputhet me formën e fytyrës, por edhe të karakterit. Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e xhamit, do t’ju ofrojnë ajo çfarë është më e mira për shëndetin tuaj, respektivisht do t’ju ofrojë çmim të pranueshëm për cilësi më të mire.

Përpunimin e syzeve qoftë për mioptija, hipermetropija, astgmatizëm, respektivisht nëse bëhet fjalë për monofocal, bifocal. Optika MM i përpunon me makineri më të softistikuar e cila është shumë e shpejt.

Optika MM është në hap të vazhdueshëm me kohën dhe ofron shërbim të vazhduesh vetëm për shkak të shëndeti të syve tuaj.