Në punë, në jetën e përditshme e sidomos në marrëdhëniet me njerëzit, ankthi është armiku kryesor në jetën tonë.

Shumë persona që vuajnë nga ankthi janë në kërkim të një mënyre efektive për ta mundur atë. Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë duket se është zbuluar nga dy psikologë në Universitetin Britanik të Columbias.

 Sipas “Uashington Post”, subjekte më të prekura janë persona meditues dhe si pasojë ankthi kalon menjëherë te ata.

Ky është supozimi i Jennifer Trev dhe Lynn Alden, të cilët u përpoqën të zbulojnë nëse aktet e mirësisë ndaj të tjerëve ndihmojnë në lehtësimin e ankthit social, shkruan noa.al.

Për këtë u morën në studim disa njerëz, dhe u zbulua që njerëzit që i ndihmonin më shumë të tjerët, kishin më pak ankth se sa ata që kishin vështirësi në vendosjen e marrëdhënies ndërsociale.