Tensioni i ulët i gjakut është një gjendje në të cilën tensioni i gjakut bëhet më i ulët se zakonisht dhe njihet si hipotension.

Kush janë shkaqet që e shkaktojnë atë?

  Medikamentet, gjendjet e fshehta shëndetësore, vëllimi i gjakut në trup. Disa nga shkaqet e zakonshme janë inflamacioni i ashpër, transmeton lajmi.net

Dehidratimi gjithashtu mund të sjellë tensionin e ulët të gjakut.

Çrregullimet hormonale, shoku septik, reaksionet nga alergjia, mungesa e vitaminave bazë, shtatzënia, mund të zhvillojnë tensionin e ulët të gjakut.

Ju mund të keni simptome si marramendje, përzierje barku, lodhje, frymëmarrje të shpejta, dehidrim, mungesë e koncentrimit, shikim i turbullt.

Nëse një person vuan nga simptomet e mësipërme duhet patjetër të kontrollohet tek mjeku.

Gjithsesi, ju duhet të pini sa më shumë ujë në mënyrë që të ndihmoni në stabilizim të trupit.