Tani mundoheni të kujtoni se çfarë keni ngrënë para tre javësh. Nuk e kujtoni apo jo?

Ky është një kujtim sekondar, por përse ne kujtojmë disa gjëra dhe të tjerat jo? Dhe pse në fakt kujtimet zhduken?

Fillimisht, duhet ditur se si krijohen ato, transmeton Lajmi.net.

Kur merrni një eksperiencë të re, eksperienca kthehet në një puls energjie. Informacioni kthehet në kujtim për kohë të shkurtër, pastaj për kohë të gjatë, dhe më pas transformohet.

Gjëra të mrekullueshme ndodhin kur ekziston mekanizmi i kujtimeve për kohë të gjatë punon.

Në sinapsë, siç regjistrohen kujtimet, përse humbin? Një arsye është mosha. Sa më të vjetër bëhemi, aq më shumë humbin kujtimet terciale, sekondare, deri tek ato që i kemi të ngulitura thellë në mendje.

Shikoni videon për t’u njohur me arsyet tjera të humbjes së kujtimeve.

Global