Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) kanë vendosur një bateri shtesë të mbrojtjes kundër-ajrore “Patriot” në Korenë Jugore, si përgjigje ndaj testeve nukleare dhe raketore të Koresë Veriore, transmeton Fox News.

Sipas mediave amerikane, sistemi raketor “Patriot” është vendosur në Korenë e Jugut të premten e kaluar.