Shefi i pentagonit, Xhejms Matis, sot i bëri thirrje Koresë së veriut që të ndërpresë zhvillimin e armës bërthamore dhe me shqyrtimin e aksioneve të cilat, siç tha, do të sjellin deri në “shkatërrim të popullit koreanoverior”.

“Republika Popullore Demokratike e Koresë duhet ta zgjedhë ndërprerjen e vetëizolimit dhe të heq dorë nga zhvillimi i armës bërthamore”, thuhet në kumtesën e Matisit, e transmetuan nga mediat amerikane.

“Koreja e Veriut duhet të ndërpresë shqyrtimin e aksioneve të cilat do të sjellin deri në fund të regjimit të saj dhe shkatërrim të popullit të saj”, shtohet në kumtesën e tij.