Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë duke konsideruar furnizimin me armë vdekjeprurëse për Ukrainën. Kjo u bë e ditur nga sekretari amerikan i Mbrojtjes, James Matis, gjatë një vizite në Kiev. Uashingtoni ka rënë dakord edhe për armatimin e Ukrainës me pajisje shtesë në vlerën e 175 milionë dollarëve.

“Sapo miratuam dy javët e fundit, pajisje me vlerë 175.000.000 $, duke përfshirë një pajisje të specializuara që mund të përdoret për të mbrojtur vendin, duke arritur një total prej gati  750 milion $ në vitet e fundit”, tha Matis.

Ministri amerikan i Mbrojtjes u zotua gjithashtu për të mbështetur Ukrainën në Krime, rajon që  u ribashkua me Rusinë pas një referendumi në  vitin 2014. Ukraina, e mbështetur nga qeveritë perëndimore hodhi poshtë rezultatet e referendumit dhe vendosi sanksione ndaj Rusisë.

“Ne nuk do të pranojë konfiskimin e Krimesë, përkundër mohimeve të Rusisë, që është duke kërkuar riformatimin e kufijvë ndërkombëtarë me forcë, duke minuar kombe sovrane dhe të lira të Evropës”, u tha Matis gazetarëve.