Një terapiste e seksit thotë se trupi i gruas i përjeton disa pasoja si mungesë e seksit.

Louis Mazanti ka treguar për ‘The Sun’ se femrat të cilat nuk bëjnë seks mjaftueshëm e përjetojnë një gjendje të njohur si atrofia vagjinale, transmeton Telegrafi.

 Kjo ndryshe njihet edhe si ‘thatësia vagjinale’, por e cila tingëllon shumë më pak ekstreme.

Simptomat e kësaj gjendje përfshijnë:

– Irritim vagjinal, kruarje apo djegie

– Parehati gjatë seksit

– Dëshirë më e vogël për seks

– Vështirësi për t’u eksituar dhe për të arritur orgazëm

– Sipërfaqja e vagjinës duket e zbehtë dhe e hollë

– E ndjeni nevojën për të urinuar më shpesh se zakonisht

Kjo është sëmundje e cila i prek shumicën e grave në një fazë të jetës së tyre, e veçanërisht gjatë menopauzës.

Mazanti sugjeron që femrat ta trajtojnë këtë sëmundje përmes orgazmave të rregullta