Banorët e fshatit Poroj të Tetovës që brenda dy muajve dy herë u godit nga vërshimet akoma vazhdojnë t’i ndiejnë pasojat dhe ende nuk i janë kthyer normalitetit. Banorët ankohen se pas vërshimeve të dyta asnjë institucion lokal apo qendror nuk ka intervenuar, ndërsa sezoni i vjeshtës po ofrohet dhe rreziku nga shirat shtohet çdo ditë e më tepër.

Edhe përkundër premtimit se do të bëhet për dy javë, kanë kaluar dy muaj dhe kjo urë që u shkatërrua nga vërshimet, kjo urë ende nuk është kthyer në gjendjen e saj të mëparme dhe nuk është vënë në funksion. Për më tepër, fshatin Poroj e zunë edhe vërshimet e dyta dhe shkatërruan edhe urën e vogël që mund ta shihni nga pamjet.

Kreu i Bashkësisë lokale të Porojit, Sulejman Ramadani, shprehet se durimi i banorëve ka humbur, nëse brenda dy ditësh nuk ka reagim nga institucionet të premten do të dalin në protesta dhe do të bllokojmë aksin rrugor Tetovë Jazhincë.

T mobile In article [4] Laor

Deri sot nuk ka pasur asnjë lloj reagimi, as vizitë nuk kemi pasur si nga institucionet lokale dhe ato qendrore. Çfarë do bëhet nuk e di! Diku rreth 50 shtëpi janë të bllokuara ende sot e kësaj dite. Banorët e fshatit kanë thënë qëndrimin e tyre, do bllokohet rruga në pjesën kryesore poshtë, do protestohet, do presim edhe dy ditë , nëse jo, atëherë të premten pas xhumasë, qëndrimi i banorëve është për të protestohet-deklaroi Sulejman Ramadani, kryetar i BL Poroj.

Për në qytet dalim nga ana tjetër, poshtë nga pompa e benzinës kjo kështu është ka qe dy muaj- ankohet një banor.

Banorët shprehen të revoltuar edhe për çështjen e përmbytjes së tokës bujqësore. Atyre ndonëse iu premtua kompensim i dëmeve, një gjë e tillë akoma nuk është realizuar./alsat-m