Zhivko Mitrevski, i cili quan veten kryetar legjitim të Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë (LSM) i demanton, siç tha ai, gënjeshtrat e paturpshme të disa anëtarëve të larguar të LSM-së.

“Në tentativën për të fshehur turpin nga ndërrimi i dhunshëm i kryetarit legjitim të LSM-së, të zgjedhur në Kongres, ky grup i ndihmuar nga institucionet e shtetit në dëshirën për të pushtuar LSM-në për qëllime personale dhe partiake, në mënyrë të turpshme e fshehin të vërtetën që është kjo: Paga mujore e kryetarit të LSM është më e vogël nga shumica e kryetarëve të degëve. Kryetari i LSM-së nga 2010 deri në 2015 sipas kontratës për punësim ka pranuar pagë prej 40.000 denarë dhe ka pasur të drejtë për kontratë kolektive sikur gjithë të tjerët”, thotë Mitrevski.

Mitrevski shtoi se në kohën kur ai ka qenë në krye të LSM-së, pagat janë dhënë rregullisht dhe sot si rezultat i kujdesit të madh të tij LSM ka mbi 18 milionë denarë kursime, për dallim nga këta përfaqësues jo legjitim të cilët ndaj LSM-së kanë borxh prej më shumë se 12 milionë denarë, për shkak të harxhimeve të kota që kanë bërë

Global