Sot femrat gjithnjë e më shumë po i kushtojnë kujdes pamjes së vitheve të tyre, mirëpo, siç thonë ekspertët, meshkujt gjithmonë shikimin e përqendrojnë në këtë pjesë të trupit të femrës.

Vithet e femrës për meshkujt janë tërheqëse mu sikur edhe gjoksi dhe kërdhokullat. Këto pjesë të trupit të femrës pjesëtarët e gjinisë së fortë i lidhin me lindshmërinë e femrës, thotë David Bass, profesor i Universitetit në Teksas.

Mirëpo, patjetër, nuk është patjetër tërheqëse pjesa e pasme e femrave, shumica e shikimeve të meshkujve tërhiqen nga vithet e mëdha, sepse asociojnë drejtpërdrejt në shëndetin dhe lindshmërinë, ndërkaq meshkujt shpesh i lidhin edhe me rininë.

Vithet femërore nuk janë çdo kund njësoj tërheqëse. P.sh., në Argjentinë 59 për qind e meshkujve i duan vithet më të mëdha sesa gjoksin, thuhet në një hulumtim të Universitetit në Buenos-Aires.

Duke pasur parasysh rezultatet e një studimi të Universitetit në Londër, britanikët nuk janë edhe aq admirues të mëdhenj.

Tek femrat më shumë se rezultatet e sipërpërmendura ndikojnë edhe damat e famshme, thotë Ava Cadell, mjeke e seksualitetit njerëzor dhe autore e librit “NeuroLoveologu”.

Pop kultura nga dita në ditë gjithnjë e më shumë po i promovon vithet e mëdha. Për shkak të personaliteteve publike, siç janë Kim Kardashian, Jennifer Lopez, femrat dëshirojnë t’i kenë gjithnjë e më të mëdha të pasmet dhe asaj pjese të trupit të tyre u kushtojnë gjithnjë e më shumë kujdes.

Kur është fjala për seksin, akoma vlejnë tabu të shumta. Siç ka thënë Eric Grison, ekspert për marrëdhënie seksuale dhe autor i librit “Mastering Multiple Position Sex”, shumica edhe sot seksit anal i japin karakteristika të impulsivitetit shtazor.