Fruti i cili ka origjinë nga Amerika e Veriut, është i njohur si një burim i ushqimit dhe energjisë.

Bëhet fjalë për boronicat, të cilat amerikanët i kanë përdorur edhe për ngjyrosjen e rrobave.

Megjithatë, nga ana mjekësore, boronicat përmbajnë shume vitamina dhe minerale, të cilat kanë aftësi antioksiduese dhe ndihmojnë organizmin

Përfitimet shëndetësore të boronicave:

Ka aftësi anti-plakje

Ndihmon shëndetin mendor

Ulë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare

Lufton infeksionet e traktatit urinar

Parandalon rritjen e qelizave kancerogjene