Kriza e Koresë së Veriut është duke arritur një pikë kritike, tha Ministria e Jashtme e Kinës, duke bërë thirrje për qetësi dhe kthim në tryezën e bisedimeve.

“Presioni, sanksionet dhe kërcënimet nuk mund ta zgjidhin problemin krejtësisht”, tha sot zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme kineze, Hua Çunying gjatë një konference për shtyp në Pekin.

“Mënyra e vetme për ta zgjidhur këtë është trajtimi i shqetësimeve të sigurisë të të gjitha palëve përmes dialogut”.

“Kjo është mënyra e vetme për të ndërprerë rrënjësisht ciklin vicioz të testeve bërthamore dhe manovrave ushtarake”, shtoi Hua Çunying.