Thuajse të gjithë njerëzit e marrin celularin me vete kur shkojnë në tualet. Por, kjo është një shprehi tejet e rrezikshme.

Duke e marrë celularin në tualet, ju e ekspozoni veten ndaj baktereve dhe mikrobeve të rrezikshme siç është salmonella, E. Coli etj.

Gjithashtu, pasi të pastroheni dhe e kapni celularin, e nuk i pastroni as duart, të gjithë bakteret që i keni vendosur në celular, do të përfundojnë në duart tuaja, tregojnë ekspertët e higjienës

Por, çfarë duhet të bëjmë?
Dr. Ron Culter nga Universiteti i Londrës, thotë se nuk duhet ta merrni celularin me vete nëse veç brengoseni për transferimin e viruseve dhe kontaminimeve fekale.
Duhet të keni parasysh se viruset nuk transferohem vetëm përmes duarve. Nëse e lëshoni ujin e tualetit, mikrobet mund të udhëtojnë në disa metra largësi dhe të përfundojnë në furçën e dhëmbëve.