Procedura për zgjedhjen e prokurorit të ri publik është në rrjedh e sipër. Partitë në pushtet thonë se prioritet mbetet zgjedhja e një prokurori të pavarur dhe i aftë të përballen me sfidat në gjyqësor.

Kështu ka deklaruar zv/kryeministri Bujar Osmani i pyetur nëse BDI-ja insiston në zgjedhjen e një prokurori shqiptar. Osmani tha se subjekti të cilit i takon është angazhuar dhe do të angazhohet për përfaqësim të drejt të shqiptarëve në të gjitha instancat gjyqësore.