Në vendkalimet kufitare nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga shteti, kumton LAMM.

Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet nëpër rrugë të thata, ndërsa intensiteti në akset rrugore jashtë mjediseve urbane është rritur.