Seanca plenare për shkakrim të Prokurorit publik Marko Zvërlevski vazhdon nesër në ora 11, transmeton FLAKA.

Të hënën në seancën plenare u diskutua për atë nëse Kuvendi i shkel ligjet me atë që edhe përskaj që janë shpallur zzgjedhjet lokale, mund të shkarkohen dhe merërohen persona në funksione publike.

Deputetët e VMRO-DPMNE-së dërguan letër deri te Komisioni shtetëror për parandalim të korrupsionit, që të deklarohet nëse duhet të vazhdojë seanca, pasi janë shapllur zgjedhjet loakle, kurse Xhaferi tha se Kuvendi punon sipas Kushtetutës dhe Rregullores dhe se kërkesa e dërguar deri te Komisioni shtetëror për parandalim të korrupsionit nuk është pengesë për punën e tij.

Xhaferi dje kishte takim pune me kryetarin e Kuvendit të Republikës së Bullgarisë, prandaj dje nuk kishte senacë plenare.