Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, i bëri thirrje Moskës që të përmbushë angazhimet ndërkombëtare dhe të bëhet transparente në lidhje me lojërat e luftës, të planifikuara për muajin e ardhshëm në Bjellorusi dhe Rusi perëndimore.

“Do t’i vëzhgojmë nga afër stërvitjet që zhvillohen muajin e ardhshëm”, tha Stoltenberg pas takimit me kryeministren polake, Beata Szydlo, në Varshavë.

Stoltenberg iu referua stërvitjeve të përbashkëta ushtarake Rusi-Bjellorusi, të cilat janë emëruar “Zapad 2017” dhe do të zhvillohen nga data 14 deri më 20 shtator.

Stoltenberg tha se transparenca është e rëndësishme “në kohën kur ka aktivitet të shtuar ushtarak” përgjatë kufijve.

Rusia i hodhi poshtë shqetësimet në lidhje me stërvitjet.