Në ditët e sotme është kthyer në trend që personazhet e famshme të blejë të drejtat e emrit të saj.

 Në këtë mënyra ata ndalojnë që persona te tjerë të mbajnë emrin emrin e tyre.

Këtë gjë e ka bërë çifti i njohur Beyonce dhe Jay Z për fëmijët e tyre, por së fundmi edhe këngëtarja shqiptare Anna Oxa.
Nëse e keni me të vërtetë qejf këtë këngëtare atëherë mund t’ia vini emrin fëmijës suaj Iliriana Hoxha. Kështu quhet në të vërtetë këngëtarja shqiptare, por por më gjerë ajo njihet si Anna Oxa.
Ministria e Zhvillimit Ekonomik në Itani tashmë i ka siguruar Anna Oxës mbrojtjen me ligj të emrit të saj si dhe të kompanisë që posedon, “Oxarte”. Ky është një fenomen i pëhapur në botë, po Ana Oxa bëhet këngëtarja e parë shqiptare që patenton emrin e saj.
Kështu që të dashur prindër, s’ka më t’ia vendosni emrin fëmijës suaj Ana Oxa, në të kundërt do të përballeni me ligjin