Nga Shpëtim HALILI

Gjendja me zjarret në gjithë botën është alarmante, por këtë situatë e ndihmojnë jashtëtokësorët, ata që luajnë rolin e djallit në tokë dhe duken sikur janë njerëz, por në fakt janë dreqër! Pikërisht, sot në Tetovë janë ndezuar mbeturinat nga mongolë dhe gjeni i tyre i mbetur nga perandoritë e moçme në trojet shqiptare!

Këto forca djallëzore e kanë shumë të qartë se cila është fisnikëria shqiptare, e kanë të qartë se shqiptari i vërtetë nuk bën cirk me vlerat nacionale dhe në dëm të qytetit të tyre shqiptar, andaj për të krijuar skena, për të fituar vota dreqësh ata nuk zgjedhin mekanizma dhe bëjnë kërdi në Tetovë!

Nuk ka dilemë se këto veprime e kanë burimin te nëntoka antishqiptare turke e sllave, tek aleatët shekullor dhe shumë famëkeq antishqiptar, tek ata që na asimiluan skajshmërisht, tek ata që na flasin për Zotin, sikurse shqiptarët nuk e njohin Zotin e Madhërishëm!

Ata janë fundrina e turpit të këtyre hapësirave, të cilëve shoqëria shqiptare duhet njëherë e përgjithmonë me ju dhënë përgjigjen e merituar!Mongolët janë racë e keqe, ata kur nuk kan pas asgjë të përbashkët me shqiptarët! Grusht asimiluesve mongol e sllav në këto hapësira!