Bashkimi Evropian e ka përshëndetur nënshkrimin e Marrëveshjes dypalëshe për miqësi, fqinjësi të mirë dhe bashkëpunim mes Bullgarisë dhe Maqedonisë, theksojnë në deklaratën e përbashkët përfaqësuesja e lartë e BE-së për politikë të jashtme dhe siguri, Federika Mogerini dhe eurokomisari për negociata për zgjerim, Johanes Han.

“Kjo marrëveshje e tregon vendosshmërinë e dy palëve për tejkalim të çështjeve dypalëshe dhe paraqet inspirim për gjithë rajonin. Ai është hap pozitiv përpara në marrëdhëniet e mira fqinjësore dhe e përforcon perspektivën e BE-së të ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë në interes të qytetarëve të saj”, qëndron në deklaratën e përbashkët të Hanit dhe Mogerinit.