Kryesuesi i seancës, deputeti më i vjetër i Kuvendit Adem Mikullovci tha se seanca nuk mund të mbahet nëse PAN-i nuk shkon në seancë.

Sipas tij pa u zgjedhur kryetari dhe nënkryetarët procesi nuk mund të ecë përpara pasi që e drejtë për kandidaturën për kryetar të Kuvendit është e drejtë e PAN-it.

Mikullovci tha se do ta pranojnë një kandidat tjetër përveç Kadri veselit por nuk do të pranojnë kushtet e ofruara nga kryetari i PDK-së.

“Esenciale është që të zgjidhet kryetari e pastaj pesë nënkryetarët. Por kush nuk ka, kandidati tjetër po por pazar nuk ka me askënd”, tha Mikullovci.

Sipas tij Kadri Veseli është i papranueshëm për Lëvizjen Vetëvendosje pasi që siç tha ai një kryetar Kuvendi që ka ra bashkë me Qeverinë është i papranueshëm.