Edhe pse është bërë shumë në zgjidhjen e problemit të migrimit masiv, duke ngadalësuar fluksin e refugjatëve në Evropë, duhet bërë shumë më tepër, tha sot kancelarja gjermane, Angela Merkel.

Gjatë takimit që pati me përfaqësues të Agjencisë për Refugjatë dhe Organizatës Ndërkombëtare për Migrim, ajo shprehu besimin që në këtë drejtim do të ketë bashkëpunim me Libinë, që është vendi kryesor nga vinë emigrantët në Evropë