Kancelarja gjermane, duke përkrahur zgjidhjen politike të krizës siriane, tha se fuqia e presidentit sirian ishte më e madhe se ç’pritej.

Angela Merkel tha se fuqia e presidentit sirian Bashar Asad ishte më e madhe se ajo që pritej. Merkel tha se Asad është më i fortë se sa prisja.

Në të njëjtën kohë, ajo mbështet zgjidhjen politike të krizës aktuale në Siri. Më parë, Asad deklaroi se Perëndimi donte të krijonte hegjemoninë e vet në Lindjen e Mesme, por sirianët dhe Rusia e kundërshtuan atë.