Kosova është në prag të seancës konstituive e Kuvendit, ajo do të mbahet nesër, teksa asnjë koalicion ose parti nuk ka njoftuar publikisht se ka siguruar shumicën e nevojshme parlamentare.

Deputetet e rinj, shkruan B92, do ta bëjnë betimin në një situatë krejtësisht të paparashikuar politike, transmeton lajmi.net.

Procesi do të zhvillohet mjaftë me vështirësi dhe se ekziston mundësia që negociatat të pishën, ndërsa Kosova të shkojnë në zgjedhje të reja të parakohshme parlamentare.

Blici serb, thotë se koalicioni PAN, ose koalicioni i luftës, nuk sigurojë votat e nevojshme për të formuar qeverinë  pasi në zgjedhjet e 11 qershorit nga 120 ulëseve në Kuvend, ka fituar vetëm 39.

Për të njëjtën temë kanë shkruar edhe Tanjug, telegraf e të tjera.