Prova të cilat tregojnë se sa janë të rëndësishme përqafimet në një marrëdhënie Jo të gjithë mund të shprehin atë që ndjejnë

. Megjithatë, shumica e komunikimit tonë bëhet përmes gjuhës së trupit, kështu që përqafimi i thjeshtë mund të nënkuptojë shumë

. Për shembull, mënyra se si një person ju përqafon thotë shumë për atë që ndjejn për ju, shkruan rtv21.tv

Përqafimi nga mbrapa Kur dikush ju përqafon nga mbrapa, kjo do të thotë se ai person është shumë mbrojtës. Është i gatshëm të merr përgjegjësi dhe të bëjë të ndihesh sigurt

. Përqafimi në bel Nëse ende nuk i ka thënë fjalët magjike, ai do ta bëjë së shpejti. Mënyra se si të mban tregon shumë si ndihet për ty.

Përqafimi i zakonshëm Ky përqafim është shumë miqësor dhe nuk duhet të të japë asnjë shpresë. Nëse ju jeni dy miq,  patjetër do të mbetet një miqësi. Dhe nëse jeni tashmë në një marrëdhënie, duhet të jeni pak të shqetësuar.

Përqafimi duke iu shikuar në sy Pra, nëse natyra e përqafimit është e butë dhe  po shikon në sytë tuaj, kjo do të thotë që ju keni një lidhje të veçantë me atë person. Përqafimi i gjatë Kjo do të thotë se personi është në gjendje të ju jap mbështjetje dhe të jetë pranë jush kur ju keni më së shumti nevojë