Lakra është një perime me kalori të ulëta dhe vlera të mëdha ushqyese. Ajo është një burim i pasur i vitaminës C, kaliumit dhe vitaminës K.

Po ashtu, ka veti të fuqishme kundër kancerit dhe anti-inflamatore. Ajo është përdorur tradicionalisht për të trajtuar lëkurën e fryrë për shekuj me radhë. Është e pasur me vitamina dhe elemente të tjerë të përbashkët që parandalojë dhimbjet e kancerit. Shtimi i lakrës në trajtimin e pacientëve me artrit ofron një lehtësim të madh, pasi ato e përdorin atë në formën e një komprese. Dhe ne do t’ju tregojmë sesi ta përgatisni. [rtg]

Çfarë ju duhet:
Lakër e kuqe e freskët;
Letër alumini;
Kapëse për fasho;
Fasho;

Udhëzime:
– Hiqni një gjethe të jashtme të lakrës dhe lajeni mirë. Thajeni mirë dhe më pas shtypeni, me qëllim që të merrni lëngun e saj.
– Vendoseni lakrën në letrën e aluminit dhe më lëreni në furrë për disa minuta që të ngrohet. Më pas, vendoseni lakrën në zonën me dhimbje dhe mbulojeni me fashë.
– Lëreni lakrën të veprojë për një orë dhe përsëriteni procedurën tri herë në ditë me një gjethe të re. Përmirësimet ndihen që të nësermen