Shumë përdorues të Facebook tani marrin mesazhe spam nga miqtë e tyre. Këto përmbajnë lidhje, nëpërmjet të cilave shpërndahet softueri me qëllim të keq.

Shumë përdorues aktualisht po marrin një mesazh nga miqtë. Këto zakonisht specifikohen si shortlink nga Bit.ly ose t.cn. Në varësi të vendndodhjes, ju pastaj e përcilleni në faqe të ndryshme.

Metoda e sulmit është e paqartë

Për shembull, përdoruesit e Firefox-it në Windows dhe MacOS janë ridrejtuar në një skedar instalimi për një Flash Player, ndërsa përdoruesit e Chrome janë të nxitur për të instaluar një shtojcë “fjalor”.

Softueri, megjithatë, vepron si mbrojtëa dhe gjithmonë tregon reklama të dyshimta. Përveç kësaj, është e qartë se përdoruesi është në gjendje ta bëjë këtë. Sidoqoftë, është e paqartë se si sulmuesit dërgojnë mesazhet me anë të lajmëtarit (Messenger).

Kushdo që merr një mesazh të tillë duhet ta raportojë incidentin në Facebook dhe ta informojë viktimën për këtë.