Visar Ganiu, profesori i edukatës fizike që aktualisht po kryen detyrën e zv/ministrit të Arsimit është zyrtarizuar nga BDI për të garuar në komunën e Çairit në zgjedhjet e 15 tetorit.

Ganiu me origjinë nga komuna e Likovës, por me vite të tëra si shkupjan është zgjedhur si figura më e denjë e Çairit, që do të përfaqësojë BDI në zgjedhjet e ardhshme.

Ai në publik ishte i njohur më shumë në fushën e sportit si një trajner i suksesshëm, që më pas kyçet në jetën akademike, duke qenë profesor universitar.

Për më të tepër se kush është Ganiu, ja biografia e tij:

Prof. Dr. Visar Ganiu

Republika e Maqedonisë;

[email protected]

Thirrje Akademike: Inordinar

Thirrje Shkencore: Prof. Dr. i Kineziologjisë

Еksperienca

2004– Universiteti Shtetëror i Tetovës

Në vitin 2004 – profesor në Universitetin Shtetëror të Tetovës – Fakulteti i Edukatës Fizike, Lënda : Teoria dhe metodologjija e trajnimit sportiv dhe futboll

Në vitin 2009 – Docent dhe

Qershor 2013 – Prof.dr. Inordiner  i  Kineziologjisë ).

Аrsimimi  dhe trajnimet

1992-Arsimi fillor – Shkolla fillore “ Liria”  – Shkup

1992–1996-Arsimi i mesëm – Shkolla e Mesme Sportive – M.M Brico, Shkup

1997–2001-Profesor i Kulturës Fizike- “Shën Kirili dhe Metodi” –  Shkup

2002–2005- Magjistër i Kineziologjisë-“Shën Kirili dhe Metodi” –  Shkup

2006–2009- Studime të doktoraturës  –  Dr. Sc. i Kineziologjisë “Shën Kirili dhe Metodi” –  Shkup

Gjuhë  amtare-Gjuha shqipe

Gjuhë tjera-angleze, kroate dhe gjuhë  serbe

Ka një numër të madh të publikimeve shkencore

2004 – Universiteti Shtetëror i Tetovës
 Në vitin 2004 – profesor në Universitetin Shtetëror të Tetovës – Fakulteti i Edukatës Fizike, Lënda : Teoria dhe metodologjija e trajnimit sportiv dhe futbollNë vitin 2009 – Docent dhe

Qershor 2013 – Prof.dr. Inordiner  i  Kineziologjisë ). ​​