Shumica nga ne ka nje kafshe shtepiake. Mirepo macet duan pak me shume kujdes, sepse nuk eshte faji i tyre per ndonje demtim qe mund ti bejne shtepise me thonj. Keshtu, nuk na mbetet gje tjeter, vetem te tregohemi te kujdesshem ne materialet qe perdorim per arredimin e shtepise nese duam te mbajme mace.

Materialet me te pershtatshme jane:

·         Per divanin duhet nje cope kamoshi, sepse nuk demtohet lehte.

·         Perdorni per karriket ndonje shilte apo cope te plote. Jane te thjeshta per tu lare.

·         Perdorni sa me pak materiale delikate dhe te buta, ato i pelqejne e kerkojne te lozin me to. Perdet  duhet te jene te shkurtra, ne menyre qe macet mos ti arrijne.

·         Tavolina e mesit mund te mos jete dru, me mire do ishte xham, sepse ato nuk mund te kapen ne te dhe nuk e gervishtin. Ose mund te rrethoni kembet e tavolines me nje litar

Pervec kujdesit qe duhet te tregojme per perzgjedhjen e materialeve, duhet te kemi parasysh dhe pastrimin e tyre. Lajini rregullisht mbulesat e divaneve dhe karrikeve. Perdorni Deka No Comment nese jane ne ngjyra te bardha ose te celta, & Deka Color per mbulesat me ngjyra te ndezura.