Pllaka e gjetur në Forinë, është një pllakë varri e vjetër ndoshta e kohës së Bizantit, Pllaka është akoma aty ku e ka par “zotëriu” në 2007 dhe rruhet me përkushtim nga banorët fshatit Forinë, si të kësaj dite!