Shkruan: Albert Ramadani

Seanca dhe takime boshe,nuk i duhën vendit,Kosova nuk e ka lluksin të mbajë seanca e takime pa asnji rezultat,partit politike nuk janë duke vepruar në dobi të institucioneve dhe qytetarëve,gjdo ditët e gjdo minut i humbur vendit do ti  kushtoj.Deri sa Kosova pret që të bëhet pjesë e Interpolit,nuk është aspak e çuditshme nëse deshton ne antarsimi e saje, në ketë organizat botërore te siguris,dështim ne këte organizat dhe ne organizatat të rëndesishme siç është Interpoli,Unesco dhe në organizata të tjera botërore,të gjitha kto dështime janë si pasoje e politikës së gabuar.

Kosova nuk ka kapacitet ti përballojë bllokadave,vakumeve sa herë që ju duhën partive politike për interesa krejtsisht të ngushta,partit nuk duhet të zhvillojnë politika bllokues për ta degraduar vendin,degradimi dhe bllokimi institucioneve i jepe imazh të keq Kosovës edhe pse deri më tani mjaft i kemi dhënë,Takime seanca boshe nuk na duhën,logjika e partive politike ne vendin tonë ju thotë se duke i  bllokuar institucionet dhe duke mos lëshuar rrugë ndoshta mos po rritëm tek elektorati,Jo kjo është logjike shumë e gabuar, se në asnji vend me demokraci të frymës perendimore nuk veprojnë me teke inate barikadime grupore,partit politike duhet të reflektojn pozitivisht nuk duhët ta lën vendin pa institucione,nuk duhet të mendojn negativisht nuk duhet ta bllokojn vendin pse nuk po munden të gjinden ne krye te intitucioneve.

Mos formimi institucionev te vendit do ketë pasoje te mëdha ne të gjitha sferat politike,ekonomike,sociale kto pasoja do të bartën edhe ne organizimin e jetës së qytetarëve edhe ashtu kogja e rënduar.Prap po them Kosova nuk e ka lluksin e bllokadave nuk e ka lluksin e organizimit të zgjedhjeve sa here te ju n’teket partive dhe politikanve tone të cilët te pakt jane nga këta qe dëshirojn të ketë zhvillim ky vend nga bllokadat dhe zvarritjet ndosht edhe ktu e kan përfitimin,por nji përfitim i tillë i shkakton pasoja të medha vendit dhe i jep imazh te tërpshum ne arenen ndërkombëtare e ne veçanti qytetarëve te ktij vendi me nje ekonomi te brisht me pak vende pune me pa asnji analiz serioze për ta zhvilluar vendin mos analizimi për një zhvillim dhe mos thithja e investitoreve e ka përgjigjjen e vet.

Bllokim dhe zvarritja e institucioneve jane pasojat e moszhvillimit te vendit.