Me hyrjen e Komandantit  Hazbi Lika  në ekzekutiv si Zv.kryeministër, gjuha shqipe u bë zyrtare në të gjithë territorin e Maqedonisë.

Më parë ligji për gjuhët zvarritej me vite nga partia VMRO-DPMNE e cila nuk kishte vullnet që të përkrah ligjin në fjalë.

Zv.kryeministri në sekretariatin e marrëveshjes së Ohrit, zotri Hazbi Lika me ekipin e tij dhe partitë tjera shqiptare në pushtet ka arritur që të ketë edhe mbështetjen e partive maqedonase që të arrihet marrëveshje për përpilimin e një ligji për gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare në Maqedoni, e cila do të përdoret në të gjitha institucionet shtetërore./TetovaSot/