Shakira, këngëtarja e njohur dhe një ndër më të mirat për momentin, është poliglote.

Vajza e njohur latine, pos spanjishtes ka njohuri edhe në gjuhë të tjera. Ajo ka treguar në disa intervista se i ka ndihmuar shumë fakti që ajo e flet edhe italishten dhe frëngjishten dhe se është e vërtetë se ajo mendon ndryshe kur edhe mund të flasë në disa gjuhë.

 Shakira në disa raste ka folur edhe në gjuhën portugeze, gjuhë e përafërt me spanjishten, ndërsa anglishtja është gjuhë që Shakira e përdorë dhe në të cilën gjuhë ka krijuar edhe këngë dhe famë.

Shakira është 40 vjeçare, e martuar me Gerard Pique.