Ka shumë raste kur një lidhje arrin në pikën ku ndarja mund të jetë shpëtimi i vetëm. Zënkat, keqkuptimet, mungesa e lirisë apo gjëra si këto shkaktojnë ndarje sado e dhimbshme të jetë. Zakonisht janë meshkujt ata të cilët lodhen më shpejt dhe vendosin ti japin fund lidhjes në situata të tilla.

Pasi marrëdhënia merr fund, në javët e para meshkujt ndihen mirë, të lirë dhe ndihen sikur mund të bëjnë ccdo gjë pa i dhënë llogari askujt. Por sipas ekspertëve, të gjithë meshkujt pa përjashtim gjithmonë pendohen për një lloj femre. Ata e cila mbi të gjitha është edhe shoqja e ngushtë. Të gjithë meshkujt pendohen që u ndanë nga e dashura me të cilën kaluan shumë aventura, zënka, të qeshura dhe biseda të cilat nuk mund t’i bënin me asnjeri. Ndodh që pas disa kohësh pas ndarjes, meshkujt pasi kanë shijuar lirinë e të bërit atë që duan, fillojnë të mendojnë për partneren e cila i falte dashuri në mënyrën më të pa imagjinueshme, momentet që kaluan bashkë dhe ccdo gjë tjetër.