Pije shëruese të cilën pothuajse çdo amvisë e ka në kuzhinë!

Ekspertët pajtohen absolutisht – uthulla e mollës dhe uthulla e orizitmbrojnë organizmin nga sëmundjet e rrezikshme.

Është treguar që uthulla e mollës ndikon mirë në shëndetin e zemrës, rregullon shtypjen e gjakut, ngrit trigliceridet dhe kolesterinën.

Antioksidantët nga uthulla e mollës mbrojnë dhe forcojnë zemrën, mirëpo edhe shkrijnë yndyrat në organizëm.

Shkencëtari japonez ka hulumtuar se si lloje të ndryshme të uthullës ndikojnë në shërimin e leukemisë dhe pengojnë zhvillimin e qelizave malinje.

Eksperimenti i bërë në minj ka treguar që uthulla e orizit me sukses pengon zhvillimin e tumorit.

Kjo analizë akoma nuk është hulumtuar në njerëz, mirëpo shkencëtarët presin rezultate të kënaqshme.