Presidenti amerikan Donald Trump e ka shikuar eklipsin diellor nga ballkoni Truman i Shtëpisë së Bardhë.

Me syze përkrah bashkëshortes Melania Trumpo dhe djalit të tyre Barron, Trump ka shikuar pjesën e eklipsit në Uashington, DC.

Shumë amerikanë u fokusuan në këtë ngjarje pasi u shënua eklipsi i parë i plotë në vend pas afër një shekulli.