Të pasurit flokë të gjatë, është një arsye e fortë, që meshkujt të shikojnë dhe të joshen nga ju.

Në hulumtimin kërkuar nga stilistët e flokëve, është gjetur se meshkujt i pëlqejnë dy herë më shumë, femrat që kanë flokë më të gjatë se poshtë krahëve.

Meshkujt i shohin femrat me flokë të gjatë, si një shenj e shëndetit dhe gjeneve të mira.

Kjo besohet se nxitë shumë një mashkull, që të pëlqejë një femër me flokë të gjatë, sepse ajo mund të kryej të gjitha obligimet dhe të bëjë fëmijë të shëndetshëm.

Në Zhurnalin Skandinav të Psikologjisë, shkruan se femrat që kanë flokë të gjatë, që iu bien poshtë qafës dhe krahëve, shihen si më të reja, të shëndetshme dhe seksi.