Një video ka treguar mënyrën se si shimpanzetë sulmojnë barbarisht mashkullin kryesor të grupit, duke e lënë të gjakosur në tokë. Grupi rebel e rrethon liderin, e shtrin në tokë dhe e godet me degë pa mëshirë.

Shimpanzetë e rrëzojnë udhëheqësin e tyre pasi shpërblehen me femra dhe ushqim nëse e bëjnë diçka të tillë. Videoja është xhiruar në Tanzani nga fotografi gjerman Konrad Wothe.