Epo sipas ekspertëve, ky numër varet nga disa faktorë si mosha, shëndeti, dëshira seksuale dhe statusi i lidhjes.

Por një studim nga ‘Kinsey’ ka zbuluar se sa shpesh duhet të bëjmë seks.

Nuk është e habitshme që mosha nga 18 deri në 29 vjeç bëjnë më shumë seks.

Mesatarja për këtë grupmoshë është 112 herë në vit.

Ata nga mosha 30 deri në 39 vjeç bëjnë seks rreth 86 herë në vit, pak a shumë dy herë në javë.

Kurse ata nga mosha 40 deri në 49 bëjnë seks mesatarisht 69 herë në vit.

Të dhënat sugjerojnë se dëshira seksuale vjen duke u ulur me kalimin e moshës.

Por nuk do të thotë se në pleqëri do e harroni seksin.

Studimi tregon se të moshuarit bëjnë seks të paktën njëherë në muaj.