Hygge’ ishtë obsesioni më komod dhe më i rehatshëm që erdhi nga Danimarka dhe ishte fjala që e përshkruante stilin e jetës së danezëve gjatë vitit 2016.

Por këtë vit, fjala që lidhet me lumturinë dhe komoditetin në jetë vjen nga Suedia, transmeton portali arbresh.info

Moda mund të vijë dhe të shkojë, por koncepti i fjalës ‘langom’ është içka që ne kemi nevojë ta adoptojmë në shek.21.

Në kohën kur stresi dhe presioni shoqëror shpërthejnë në një shkallë të lartë dhe na bëjnë të nxitojmë në jetë, fjala ‘langom’ na bën të kujtojmë se ‘duhet shmangut tejkalimet dhe kufizimet që na ndalojnë lumturinë’.

Ajo që shpesh është interpretuar si ftohtësi skanidave ose indeferencë, ka kuptim të ndryshëm në varësi të kontekstit.

Por çfarë do të thotë kjo?

Kjo do të thotë që nuk është e nevojshme ta teproni edhe nëse jeni të mërzitur të vazhdoni të qëndroni të tillë, edhe nëse dështoni të hiqni, sepse sipas psikologëve suedezë në këtë formë vetëm do të rritni shqetësimet tuaja.

Ideja që të përjetoni qetësi dhe lumturi dhe të hiqni dorë nga shumë gjëra të panevojshme, qoftë edhe përkufizim në aspektin e përpjekjeve, stresit ose kufizimeve, është gjëja e garantuar që mund t’ju sjellë lumturi dhe paqe në jetë.