Një detektiv privat në Greqi, është personi që zbuloi trafikun e armëve në kufirin Sarandë-Igumenicë pranë Qafë-Botës. Ai quhet Jorgo Cukali, dhe është njëkohësisht edhe këshilltar për trashëgiminë në UNESCO Pire.

Mësohet se Jorgo Cukali e njoftoi policinë e Janines lidhur me dyshimet që kishte se në kufirin greko-shqiptar, në vendin e quajtur Qafë-Botë, pranë pikës kufitare të Mavromatit bëhej trafik armësh.

Fill pas këtij denoncimi, policia e Janinës ka organizuar operacionin në afërsi të Qafë-Botës, edhe pse është territor i Igumenicës. /BW.