Ditën e djeshme Kryeministri Edi Rama shpalli publikisht në rrjetin social se vendimi i parë i qeverisë në ditët e para të shtatorit, do të jetë shpallja e 2018-tës, si viti i Skënderbeut.

Vendimi i Ramës ka një logjikë të thjeshtë prapa, f

Por për shumëkënd ka dhe një qëllim të fshehtë propagandistik, duke patur parasysh se para 4 viteve, kryeministri do ta asocionte qeverinë e tij me figurën e Ismail Qemalit, duke e vendosur në krye të çdo ministrie dhe duke mohuar kësisoj vendosjen e një fotoje të kreut të shtetit (në atë kohë foton e Bujar Nishanit).

Por dëshirës për të lançuar këtë nismë të kryeministrit nuk i ka munguar dhe Zv.Kryeministrja e re e vendit, deputetja e qarkut të Shkodrës Senida Mesi.
Por ndryshe nga Rama, ajo që së shpejti do të jetë numri dy i qeverisë shqiptare ka bërë një gafë të madhe.